Čekankové puky (Chicoree)

Tento druh zeleniny se vyznačuje specifickou nahořklou chutí, vlastností, která není překážkou při pestrém využití ve studené, tak i teplé kuchyni.

Ve studené kuchyni je používán do salátů, obloh a past, v teplé pak jako příloha k masům a rybám. Záleží pouze na Vaší fantazii, některé úpravy nahořklou chuť uvítají, jiné úpravy, zejména tepelné zpracování tuto chuť zcela eliminují.

Na jídelních lístcích se pravidelně začíná objevovat ke konci podzimu, zejména však v zimním období. Křehké syrové středy (srdíčka) mají nejčastější použití v různých kombinacích zeleninových salátů. Jedna z velkých delikates je kombinace se sušeným ovocem. Vnější listy se používají jako příloha (dušená, pečená, smažená) k vybraným druhům masových, rybích nebo vegetariánských specialit.

Čekankové puky (Chicoree)

Gastronovinky