Recepty » Předkrmy » Studené » Plněné cornsnake, žemle nebo bagety

Plněné cornsnake, žemle nebo bagety

Suroviny

  • žemle nebo bageta
  • kousek roassbeefu
  • uzený losos
  • šunka
  • eidam
  • hermelín
  • rajčata
  • ledový salát
  • vejce
  • paprika
  • okurka

Postup

Domácí pohoda, právě jsem si otevřel pěkné červené vínko z Rhony a najednou zvonek. Nečekaná avšak milá návštěva mých přátel mě vyburcuje k činnosti a já rychle nahlížím do lednice co se tam skrývá.

Z mrazáku vyndávám pečivo a rozpaluji troubu.

V koutku se krčí kousek roastbeefu (včera jsme ho měli teplý, byl báječný) takže studený bude fajn, brácha si tu nechal uzeného lososa (ten má ale smůlu, přijde o něj). Dále štrachám a nacházím šunku, eidam, hermelín, ale, ale vidím i kousek pěkného francouzského brie, který se tu na mě směje. Ze šuplíku se zeleninou vyndávám pěkně vyzrálá rajčata, křupavý ledový a červený kudrnatý salátek, nějakou tu papriku i salátovou okurku. Sakra, někde tady bylo pomazánkové máslo, nemůžu ho najít. Asi použiju tavený sýr, né, našel jsem ho sláva, můžu se pustit do přípravy.

Pečivo v troubě rozpeču, proříznu, ale nedoříznu a nechám ho chvíli vychladnout. Takto připravené promažu pomazánkovým máslem a plním podle libosti tím co mě lednička nabídla. Pěkně hotové urovnám na mísu, nesu na stůl.

Ještě otvírám láhev s okurkami (samozřejmě, že domácími), feferony, kozí rohy nesmí chybět. Kamarádi pějí chválu a otvírají si Veltlínské zelené 2003, vinařství Hort, Znojmo. Svoji Rhonu jsem již dopil a tak se i já přidávám a vychutnávám bílé ze Znojma.

Pohoda pokračuje a i vy někdy vyzkoušejte toto rychlé občerstvení pro nečekané návštěvy.

Recepty