Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Kuřecí maso v sladkokyselé omáčce

Kuřecí maso v sladkokyselé omáčce

Suroviny

  • 1 ks cibulky
  • 1/2 okurky
  • 1 ks papriky žlute
  • 1 ks papriky zelené
  • 2 plátky čerstvého ananasu (nebo konzervovaného)
  • 4 lžíce pomerančového šťávy
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 ks rajčete bez slupky a semínek
  • 350 ml silného kuřecího vývaru
  • 1 lžička solamylu,kterou smícháme s trochou vlažné vody
  • sůl, špetka mletého zázvoru a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 3 ks česneku
  • 450 g kuřecích prsou

Postup

Cibulku, okurku, papriky a ananas nakrájíme na slabé nidličky a česnek také. V misce smíchame pomerančovou štávu, vinný ocet, chilli omáčku, cukr, rajče a vývar. Na woku nebo hluboké pánvi, rozpálíme olej vložíme maso s česnekem a orestujeme to vše. Jakmile maso získá zlatavou barvu, vyjmeme jej z pánve a odstavíme. Pak zeleninu a ananas pridáme do woku a směs restujeme po dobu 2 až 4 minut. Zeleninu restujeme opravdu jen krátce, aby příliš nezměkla a zůstala nám pěkne křupavá. Kuřecí maso opět přidáme do pánve se zeleninou a ananasem. Chilli omáčku přidáme do pánve a vše dobře promícháme a smažíme cca 5 minut. Postupně přidáme solamyl, který máme rozmíchaný s vlažnou vodou dokud omáčka nezhoustne. Vše dochutíme pepřem,mletým zázvorem a solí.

K této čínské specialitce se nejlepe hodí jako příloha osmažená lepkavá ryže.

Tak dobrou chuť.

Recepty