Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Nudlový nákyp se pstruhy a vejci

Nudlový nákyp se pstruhy a vejci

Suroviny

  • 250 g makaronů
  • 80 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g jarní cibuklky
  • 500 g rajských jablíček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, mletý bílý pepř
  • 250 g uzených filetů ze pstruha bez kůže
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylin
  • máslo na vymazání formy
  • 3 vejce (zálivka)
  • 1/8 mléka (zálivka)
  • 1/8 smetany (zálivka)
  • sůl (zálivka)
  • čerstvě mletý bílý pepř (zálivka)
  • 50 g stouhaného čedaru (zálivka)
  • 30 g másla (zálivka)

Postup

Makarony rozlámeme na kousky o délce asi 10 cm, uvaříme v osolené vodě "al dente", scedíme a propláchneme studenou vodou.

V přiměřeně velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Mezi tím krátce spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme kořen stopky a jadřinec, zbylou dužinu nakrájíme na kustičky a přidáme na pánev k cibulce a česneku. Společně asi 1 až 2 minuty osmahneme. Ochutíme pepřem a solí a opatrně vmicháme makarony.

Plátky pstruha podélně rozkrojíme aostrým nožem rozkrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Spolu se zelenými bylinkami vmícháme do nudlí.

Formu na nákyp vymažeme máslem a naplníme ji nudlovou směsí. Vejce rozkvedláme s mlékem a smetanou a ochutíme solí a pepřem. Tuto zálivku nalijeme na nudlovou směs. Vše posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky másla. Zapékáme v troubě předehřáté na 190 stupnů Celsia po dobu 20 až 25 minut.

Aby přání dobré chuti bylo dokonalé doporučujeme Vám doprovodit tento pokrm pěkně vychlazeným Vlašským ryzlinkem pozdní sběr, z vinařství Tanzberk.

Recepty