Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Tagliatelle s mušlemi a garnáty

Tagliatelle s mušlemi a garnáty

Suroviny

  • 400 g tagliatelle
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks šalotky nakrájené na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku nakrájených na plátky
  • 130 ml bílého suchého vína
  • 1 ks bobkového listu
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • 150 g garnátů nejlépe čerstvých
  • 300 g mušlí
  • 500 g rajčat čerstvých a oloupaných,nakrájených na malé kousky
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 lžíce najemno nakrájené petrželky
  • 1 lžíce másla

Postup

Tagliatelle vaříme al dente 8 až 10 minut ve velkém hrnci osolené vody. Občas promíchame, aby se nám neslepily. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat, prolijeme je studenou vodou a znovu je necháme okapat.

Těstoviny prohřejeme a promíchame s máslem. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme šalotku a česnek a zlehka osmahneme.

Přidáme bílé víno, sůl, pepř podle chuti, bobkový list a mušle. Vše vaříme asi 5 až 8 min, dokud se mušle neotevřou. Všechny neotevřené mušle vyhodíme, budou špatné.

Přidáme garnáty, nakrájená rajčata a kapary, uvedame do varu a za stálého míchaní vaříme asi 2 až 5 minut. Přidáme těstoviny a petrželku, vše dobře promíchame a můžeme ihned servírovat.

Jako přílohu zvolíme teplý italský chléb ciabattu, nejlépe olivovou. Sklenka dobrého bílého italského vína je naprosto ideální k tomuto pokrmu.

Přejeme dobrou chuť

Recepty