Recepty » Hlavní jídla » Zvěřina » Dušené jehněčí s novými bramborami a sušenými rajčaty

Dušené jehněčí s novými bramborami a sušenými rajčaty

Suroviny

  • 600 g jehněčí kýty bez kosti
  • 400 g nových oloupaných brambor
  • 100 g olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks větší cibule
  • 350 ml suchého červeného vína
  • 150 g sušených italských rajčat
  • sůl, pepř, tymian

Postup

Cibuli pokrájíme nahrubo a zpěníme na olivovém oleji. Vykoštěnou a odblaněnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, osolíme opepříme a společně s utřeným česnekem restujeme s cibulí do červena. Podlijeme polovinou vína a dusíme cca 40 min.

Pak přidáme tymián, brambory, rajčata a zbytek červeného vína. Po cca 20 min je pokrm hotový.

Podává se horký na předem ohřátý talíř s bílým francouzským chlebem. Doporučujeme doprovodit lahvičkou od francouzské řeky Rhony Coteaux-du-Tricastin 2001 od M.Chapoutiera.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Recepty