Recepty » Hlavní jídla » Zeleninová » Šunkový nákyp s brokolicí a bešamelem

Šunkový nákyp s brokolicí a bešamelem

Suroviny

  • 600 g čerstvá brokolice
  • 100 g šunky
  • 4 ks rajčat
  • 1 balení bešamelu (Thomy, Knorr, atd.)
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř

Postup

Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a spaříme ve vroucí vodě. Šunku pokrájíme na proužky. Rajčata necháme projít varem, sloupneme, rozčtvrtíme a odstraníme jadérka. Brokolici vložíme spolu s plátky rajčat a proužky šunky do žáruvzdorné formy. Vše zalijeme bešamelem, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě asi 15 minut při teplotě 160 stupňů Celsia.

Pro dokonalejší gurmánský zážitek doporučujeme tento pokrm doprovodit vychlazeným bílým vínem typu Muscat.

Recepty