Recepty » Deserty » Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Suroviny

  • 100 g másla
  • 200 g cukru
  • 600 g třešní, višní, čerstvých nebo z kompotu
  • 4 cl třešňovky, višňovice, třešňové pálenky
  • 50 g mandlí, oloupaných a nakrájených na drobné hranolky
  • 4 ks vajec
  • 60 g mouky
  • 0,25 l mléka
  • 0,25 l smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup

Malou formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme 1 až 2 lžícemi cukru. Na dno formy rozložíme vypeckované třešně, které zalijeme třešňovkou a posypeme mandlemi. Z vajec, mouky, mléka, smetany a cukru vypracujeme polotekuté těsto, které nalijeme na třešně.

Povrch pokryjeme zbývajícím máslem ve formě vloček. Pečeme v předehřáté troubě téměř 1 hodinu při 180 stupních Celsia.

Posypeme moučkovým cukrem a podáváme horké. Doporučujeme doprovodit portským vínem.

Recepty