Recepty » Deserty » Rychlé domácí čokoládové suflé

Rychlé domácí čokoládové suflé

Suroviny

  • 125 g kvalitní hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 3 vejce
  • 125 g cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky

Postup

Nejdříve si jednoduše vytvoříme vodní lázeň. Do kastrolu nalijeme vodu a přivedeme do varu. Na ní položíme misku, nejlépe nerezovou a do ní vložíme čokoládu, cukr, 2/3 másla a vše necháme rozpustit. Přidáme vejce, mouku a vymícháme v lehkou a lesklou hmotu, kterou rozlijeme do předem vymaštěných hrnků (1/3 másla). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Výborně se hodí sklenka přírodního po selsku vyrobeného vína Rasteau z údolí řeky Rhony (Francie).

Recepty