Recepty » Hlavní jídla » Telecí maso » Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou

Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou

Suroviny

  • 2 telecí ledvinky připravené řezníkem
  • 2 šalotky
  • 15 cl šlehačky
  • 15 cl vermuthu
  • 3 lžíce koňaku
  • 1 vrchovatá čajová lžičky silné hořčice
  • 1 čajová lžička hořčice se zrníčky
  • 60 g změklého másla
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř

Postup

Troubu předehřejeme na 210 stupňů. Ledvinky lehce osmahneme dozlatova na oleji (v pánvičce, kterou můžeme dát do trouby) asi 3 min. Osolíme, opepříme a dáme do trouby na 15 minut. Vyndáme pánvičku a vyndáme tuk. Ledvinky nakonec flambujeme v koňaku a dáme na talíři do tepla.

V misce zpracujeme změklé máslo s hořčicemi. Na pánvičku dáme nasekanou šalotku s vermuthrm, solí a pepřem. Redukujeme na mírném ohni asi 10 min, dokud nezbyde zhruba lžíce.

Přídáme šlehačku a necháme vařit. Mezitím nakrájíme ledvinky a přebytečnou šťávu přidáme do omáčky. Na velmi mírném ohni přidáme do omáčky hořčicové máslo. Servírujeme s ledvinkami.

Recepty