Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Millefeuille z řepy s mnohopilíkem

Millefeuille z řepy s mnohopilíkem

Suroviny

  • 2 řepy
  • 200 g filet z mnohopilíka (mořská ryba)
  • 2 jarní cibulky
  • 4 růžičky květáku
  • 1 miska alfafy (zrníčka naklíčené vojtěšky - v prodejnách bio)
  • 6 kousků koriandru
  • 10 cl olivového oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce vinného octa
  • Špetka papriky, sůl

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme alobalem. Řepu oloupeme, rozkrojíme a necháme si kraje. Do kastrolu dáme cukr, 20 cl vody a vinný ocet. Přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 min. Stáhneme z ohně, přidáme kraje řepy a necháme sirup obarvit.

Řepu nakrájíme na kolečka asi 2 mm široká, položíme je na plech a potřeme olivovým olejem. Pečeme asi 10 minut a necháme vychladnout.

Cibulky oloupeme a nakrájíme najemno. Rybu nasekáme nadrobno. Z květáku oddělime stonek a růžičky nastrouháme najemno. V míse smícháme cibulku, rybu, květák a koriandr. Osolíme, přidáme papriku, limetkovou šťávu a zbytek olivového oleje. Přikryjeme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu.

Před podáváním dáme na talíř kolečka řepy, na vrch rozdělíme rybí směs a pokryjeme dalšími kolečky řepy. Polijeme sirupem a ozdobíme klíčky.

Recepty