Recepty » Polévky » Teplé » Čerstvá avokádová polévka

Čerstvá avokádová polévka

Suroviny

  • 4 zralá avokáda
  • 2 kostičky kuřecího vývaru
  • 1 bio citron
  • 6 stonků koriandru
  • 2 dl smetany
  • Špetka papriky, sůl
  • 3 krajíce chleba
  • 2 plátky parmské šunky
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Z kostek a 7 dl horké vody připravíme vývar, necháme vychladnout. Citron omyjeme, polovinu kůry nastrouháme a vymačkáme. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a vyjmeme dužinu.

Do mixéru dáme avokáda, kůru a šťávu z citronu, polovinu koriandru, vychladlý bujón a smetanu. Osolíme a rozmixujeme na hladkou směs. Rozdělíme do mističek a dáme do chladu.

Před podáváním osmahneme slaninu na lžící olivového oleje. Poté okrájíme kůrku z chleba a vnitřek nakrájíme na věší kostky, které osmahneme na zbytku oleje. Šunkou ozdobíme chléb, naaranžujeme do misek, posypeme špetkou papriky a ozdobíme zbylým koriandrem.

Recepty