Recepty » Deserty » Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Suroviny

  • 225 g tmavé čokolády
  • 4 vajíčka
  • 500 g tvarohu (40 %), okapaný
  • 150 g cukru
  • 20 cl smetany
  • 70 g kandované pomerančové slupky
  • 30 g moučkového cukru
  • 250 g čokoládových sušenek (na sušenku)
  • 120 rozpuštěného másla (na sušenku)

Postup

Formu vymažeme máslem a dno pokryjeme pečícím papírem. Sušenky a máslo umixujeme a pokryjeme touto dměsí dno formy. Necháme minimálně 20 minut v ledničce.

Troubu předehřejeme na 180°C. Pomerančovou kůru rozkrájíme na jemné plátky. Čokoládu rozehřejeme se smetanou v mikrovlnce nebo v malém kastrůlku a vyšleháme ruční metlou dohladka. Necháme vychladnout.

Tvaroh ušleháme s cukrem a vajíčky. Přidáme pomerančovou kůru. Poté za stálého míchání přidáme čokoládový krém. Vlijeme do formy a dáme péct asi 1 a 1 hodiny. Pokud je střed koláče stále měkký, pečeme o něco déle.

Necháme vychladnout a dáme na 6 hodin do chladu. Poté jej vyjmeme z formy a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Recepty