Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Tatarák z tuňáka s ústřicemi

Tatarák z tuňáka s ústřicemi

Suroviny

  • 500 g pavé z tuňáka
  • 8 ústřic
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 svazek pažitky
  • Sůl, pepř

Postup

Omyjeme a osušíme tuňáka a vložíme na 10 min. do mrazáku, aby se maso sevřelo.

Otevřeme ústřice, vyjmeme sval a omyjeme. Omyjeme a nasekáme pařitku. Vidličkou našleháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme pažitku a opět promícháme.

Zamraženého tuňáka položíme na prénku a nakrájíme na pravidelné kostičky. To stejné uděláme i s ústřicemi.

Kostky masa dáme do vychlazené salátové mísy, zalijeme emulzí s pažitkou a jemně promícháme.

Potřeme olejem 4 misky a naplníme je tatarákem, trošku stlačíme a položíme na 4 vychlazené talířky. Můžeme servírovat i tak, že omyjeme lastury a naplníme je tatarákem.

Recepty