Recepty » Přílohy » Žampióny plněné Boursinem

Žampióny plněné Boursinem

Suroviny

  • 18 pařížských žampiónů (střední a pravidelné)
  • 1 Boursin s česnekem a bylinkami (sýr podobný lučině)
  • 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu
  • 15 g másla

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C a máslem vymažeme plech. Ze žampiónů odřízneme nožičky (schováme si je na jiné použití) a hlavičky rychle omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.

Hlavičky vyskládáme na plech (kulatou částí dolů). Naplníme je Bourinem et posypeme parmazánem. Pečeme asi 10 min., pokud nezačne sýr zlátnout.

Z nožiček odřízneme spodek a nahrubo nasekáme. Osmahneme na másle společne s petrželovou omáčkou (persillade). Podáváme s grilovaným masem nebo omeletou.

Recepty