Recepty » Hlavní jídla » Vepřové maso » Čočka a plecko na curry

Čočka a plecko na curry

Suroviny

  • 1/2 vepřového plecka (poloslané)
  • 400 g zelené čočky (z Puy)
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 bouquet-garni
  • 2 kostky drubežího bujónu
  • 20 g másla
  • 2 lžíce mletého curry
  • 8 stvolů petržele
  • Sůl, pepř

Postup

Do vroucí vody vložíme maso, přidáme bylinky a necháme vyřit asi 1,5 hodiny.

Mezitím oloupeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kroužky. Dáme je do kastrolu s čočkou a zalijeme studenou vodou. Přidáme kostky bujónu a přivedeme k varu. Necháme na mírném ohni asi 25 minut.

Oloupeme a nakrájíme cibuli. Rozpustíme máslo a cibuli k němu přidáme. Slijeme čočku mrkví, ale vývar si ponecháme. Čočku s mrkví přidáme do hrnce k máslu, přidáme 1 naběračku vývaru a necháme vařit na mírném ohni.

Omyjeme petřžel, natrháme listy a nasekáme. Slijeme maso, vykostíme a nakrájíme na plátky, posypeme curry. Přidíme k čočce a necháme prohřát po dobu asi 5 minut.

Zeleninu a maso rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme velmi horké.

Recepty