Recepty » Deserty » Čokoládové mističky s malinami

Čokoládové mističky s malinami

Suroviny

  • 200 g tmavé čokolády
  • 200 g malin (čerstvých nebo mražených)
  • 3 bílky
  • 1 dl mléka
  • 2 dl smetany
  • 75 g práškového cukru

Postup

Z bílku ušleháme tuhý sníh a ke konci přidáme postupně cukr. Nasekáme na kousky čokoládu a dáme do mísy. Mléko a smetanu přivedeme společně k varu a zalijeme tím čokoládu. Promícháme dřevěnou měchačkou dokud směs není hladká. Necháme trochu vychladnout a jemně vmícháme asi třetinu sněhu. Směs vlijeme do skleniček z varného skla.

Na čokoládu vyskládáme maliny a pokryjeme vrstvou sněhu (alespoň 1 cm silnou). Povrch vyhladíme stěrkou. Vložíme na 1 až 2 minuty pod gril, aby povrch trochu zezlátl.

Podáváme v pokojové teplotě.

Recepty