Recepty » Deserty » Cannelé na způsob Madlenek

Cannelé na způsob Madlenek

Suroviny

  • 140 g mouky
  • 40 g kakaa v prášku
  • 180 g moučkového cukru
  • 4 vajíčka
  • 150 g změklého másla
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • Sůl

Postup

Vajíčka našleháme v misce jako na omeletu. Přidáme cukr a špetku soli a postupně zapracujeme máslo. Šleháme dokud není hmota hladká. Navrh prosijeme mouku, kakao a droždí a smícháme. Necháme asi hodinu v ledničce.

Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto rozdělíme do formiček na kanelky a opět dáme asi na 15 minut do ledničky. Poté je dáme as na 15 až 20 minut do trouby. Do dveří dáme dřevěnou vařečku, aby mohla ucházet pára.

Kanelky vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Recepty