Recepty » Předkrmy » Studené » Tokajský zeleninový salát

Tokajský zeleninový salát

Suroviny

  • 1 hlávka ledového salátu
  • 100 g mladé cibulky
  • 2 žluté papriky
  • 1 salátová okurka
  • 6 rajských jablíček
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 50 g plněných oliv (nejlépe zelené)
  • 150 g libové slaniny
  • 100 g sýra (niva)

Postup

Omytý ledový salát, mladou cibulku a papriku nakrájíme na malé kousky. Rajská jablíčka na čtvrtky a okurku na tenké plátky. Do mísy nejdříve dáme ledový salát, mladou cibulku a papriku. Navrch položíme rajčata, okurku, kukuřici a nastrouhanou mrkvičku. Libovou slaninku lehce osmahneme na pánvi a necháme vychladnout. Nivu pokrájíme na menší kostičky. Studenou slaninu a nivu promícháme a nasypeme na salát. Ozdobíme plněnými olivami a to vše zalijeme jogurtovým dressingem.

Doporučená příloha

Jako přílohu podáváme bílé pečivo nebo toust.

Recepty