Recepty » Předkrmy » Studené » Zeleninový salát Bohemia

Zeleninový salát Bohemia

Suroviny

  • 300 g čínského zelí
  • 75 g zelené papriky
  • 75 g červené papriky
  • 75 g rajčat
  • 50 g pórku nebo cibule
  • 150 g ostravské klobásy
  • 100 g sýra Madeland (i jiný tvrdý sýr)
  • 1 bílý jogurt
  • 100 g tatarské omáčky
  • sůl, bílý pepř

Postup

Omyté čínské zelí a papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, pórek na tenká kolečka, oloupanou klobásu na tenká kolečka, tvrdý sýr na silnější nudličky, zalijeme bílým jogurtem a tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme, promícháme a krátce necháme vychladnout v ledničce.

Doporučená příloha

Jako přílohu můžeme podávat celozrnné nebo bílé pečivo.

Recepty