Recepty » Hlavní jídla » Vepřové maso » Kotlety s mangovou omáčkou

Kotlety s mangovou omáčkou

Suroviny

  • 4 vepřové kotlety (asi 800 g)
  • 1 ks citronu
  • sůl, mletý pepř
  • 1 ks středně velkého manga
  • 1 lčíce oleje
  • 1 lžíce sekaného česneku
  • 1 ks čili papričky bez jader
  • 3 lžíce sekané bazalky (čerstvé nebo mražené)
  • 5 lžic mírně slaného kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hnědého cukru nebo hnědého sirupu
  • 1 lžíce sojové omáčky

Postup

Kotlety osolíme, opepříme, nejlépe čerstvým pepřem z mlýnku, pokapeme citronovou šťávou, potřeme částí oleje a necháme odležet.

Na druhé části oleje orestujeme nasekané čili a česnek, přidáme bazalku a lžíci kuřecího vývaru. Krátce dusíme, poté přidáme rozmixované mango, cukr, zbylý vývar, soju a vaříme až omáčka zhoustne.

Kotlety upravíme na grilu nebo na pánvi tak, aby zůstaly šťavnaté a na talíři zčásti přelijeme omáčkou. Omáčka je též vhodná ke kuřecím prsíčkům stejně připraveným jako kotlety.

Doporučená příloha

Rýže nebo bramborové krokety.

Recepty