Recepty » Hlavní jídla » Zvěřina » Opilé šnečí ragů

Opilé šnečí ragů

Suroviny

  • 400 g mražených nebo konzervovaných šneků
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 150 g červené a zelené papriky
  • 0,5 l červeného vína
  • 4 žampióny
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, mletý bílý pepř

Postup

Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme. Když se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici, přidáme na větší kostky nakrájené papriky, celer (asi na dvoucentimetrové kousky) a půlky žampiónů. Vše opět zarestujeme, přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme. Při dušení doléváme zbytek červeného vína. Před dohotovením dbáme na to, aby se odpařila čast tekutiny a ragů mělo zahoustlou konzistenci. Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou.

Tento recept vznikl při příležitosti ochutnávání francouzských vín z údolí řeky Loiary dne 16. února 2002 v hotelu Lesní zátiší u Adršpachžských skal.

Doporučená příloha

Rýže nebo pečivo.

Recepty