Recepty » Předkrmy » Studené » Quich Lorraine na malém salátě s jogurtovým dressingem

Quich Lorraine na malém salátě s jogurtovým dressingem

Suroviny

  • 150 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • 1 vejce
  • 175 g pórku (na náplň)
  • 175 g cibule (na náplň)
  • sůl, pepř, muškát (na náplň)
  • 125 ml mléka (na náplň)
  • 350 g smetany (na náplň)
  • 4 vejce (na náplň)
  • 150 g šunkových kostiček nebo špeku (na náplň)
  • 175 g strouhaného sýra (na náplň)
  • 250 g jogurtu (na dressing)
  • 1 lžíce hořčice (na dressing)
  • 1 čerštvý žloutek (na dressing)
  • sůl, pepř, cukr (na dressing)
  • 2 lžíce pomerančové šťávy (na dressing)
  • 1 lžíce olivového oleje (na dressing)
  • 1 lžíce rostliného oleje (na dressing)
  • cirtonová šťáva na dochucení (na dressing)

Postup

Na vál nasypeme mouku, přidáme na kostičky nakrájené máslo a vše ručně promícháme. Vytvoříme si kopeček s důlkem uprostřed a přidáme vejce s vodou a vyhněteme těsto. Necháme odležet 1 hodinu v ledničce. Vyválíme asi 2 mm silné těsto. Pečící kulatou formu asi o průměru 30 cm vymastíme máslem a vysypeme moukou. Vložíme vyválené těsto a lehce poklepeme prsty, aby si těsto dobře lehlo.

Pórek a cibuli nakrájíme na kostičky a lehce spaříme v horké vodě. Dobře vycedíme a lehce vymačkáme. Mléko, smetanu a vejce společně promícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátem. Těsto posypeme pórkem, cibulí a šunkou, zalejeme připravenou směsí a posypeme sýrem. Pečeme při teplotě 160 stupňů Celsia asi 20 až 30 minut.

Všechny suroviny na jogurtovém dresingu vložíme do misky a promícháme ponorným mixérem. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

Servírování

Quich nakrájíme a ze salátu uděláme kopešek. Pokapeme jogurtovým dressingem a ozdobíme kerblíkem.

Recepty