Recepty » Hlavní jídla » Hovězí maso » Roštěná Stroganov

Roštěná Stroganov

Suroviny

  • 4 roštěnky (600 g)
  • 1 větší cubule
  • sůl, pepř
  • 60 g oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce protlaku
  • 2 sterilované okurky
  • vývar z bujonové kostky
  • 100 g zakysané smetany
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

Roštěnou lehce naklepeme tupou stranou nože, nařízneme okrajovou blánu, aby se maso při opékání nekroutilo, podle chuti osolíme, opepříme a po obou stranách na oleji opečeme. Cibuli nakrájíme na jemno, do výpeku z roštěnek přidáme zbylý olej a cibuli necháme zesklovatět.

Do takto připraveného základu zarestujeme plnotučnou hořčici a rajský protlak, vše zalijeme vývarem, podle chuti dosolíme, dopepříme a dusíme doměkka asi tři čtvrtě hodiny.

Měkké roštěnky vyjmeme a zatím odložíme stranou, mouku rozmícháme ve šlehačce, přidáme ji do základu po roštěnkách a dobře provaříme. Potom ji přecedíme přes hustý cedník. Okurky nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vložíme do omáčky a vše znovu povaříme. Do omáčky všleháme zakysanou smetanu a vložíme připravené roštěnky.

Recepty