Recepty » Deserty » Marinované jahody s hroznovým vínem na rebarborovém konfitu

Marinované jahody s hroznovým vínem na rebarborovém konfitu

Suroviny

  • 800 g jahod
  • 300 g zeleného hroznového vína
  • 500 g rebarbory
  • moučkový cukr
  • pískový cukr
  • amareto

Postup

Rebarboru opereme a oloupeme. Rozkrojíme podélně na 3 díly, které překrojíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky. Ty společně procukrujeme pískovým cukrem. Vše dáme do misky a necháme odležet 2 až 3 hodiny v lednici, než rebarbora pustí šťávu. Jahody a hroznové víno opereme. Jahody zbavíme zelené stopky a rozkrojíme na polovinu. To samé provedeme s hroznovým vínem. Slejeme šťávu z rebarbory do hrnce a přidáme 300 gramů jahod a společně provaříme. Jahody se šťávou rozmixujeme a v této omáčce rebarboru lehce povaříme do poloměka. Hotový rebarborový konfit dáme důkladně vychladit. Zbylé jahody a rozpůlené hroznové víno posypeme moučkovým cukrem dle chuti, přidáme 2cl amareta a vše lehce promícháme.

Servírování

Vychlazený rebarborový konfit rozprostřeme po okrajích talíře a do středu vyskládáme marinované jahody s hroznovým vínem. K této kombinaci se výborně hodí sorbet z hroznového vína (zmrzlina).

Recepty