Recepty » Předkrmy » Studené » Zeleninový salát se smaženou mozzarellou

Zeleninový salát se smaženou mozzarellou

Suroviny

  • 1/2 hlávky salátu lollo biondo (zelený kadeřavý)
  • 1/2 hlávky salátu lollo roso (červený kadeřavý)
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 červená paprika
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml vinného červeného octa
  • 2 lžíce medu
  • 400 g mozzarelly
  • 200 ml světlého piva
  • 50 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • 1 vejce, sůl
  • olej na smažení

Postup

Saláty rozdělíme na listy, omyjeme a necháme okapat. Listy ledového salátu roztrháme. Mrkev nakrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na plátky, papriku na nudličky. Listy salátů rozdělíme úměrně na jednotlivé talíře a nasypeme na ně zeleninu.

Olivový olej promícháme s červeným vinným octem, solí a medem. Dobře prošleháme a vzniklým dresinkem pokapeme připravený salát. Mozzarellu rozkrájíme na kostky. Pivo, vejce sůl a hladkou mouku promícháme v hustší těstíčko. Kousky sýra namáčíme v těstíčku, pak obalujeme ve strouhance a smažíme ve větší vrstvě oleje.

Osmaženou mozzarellu opatrně klademe na salát a ihned podáváme.

Recepty