Recepty » Předkrmy » Teplé » Krevety se žampióny

Krevety se žampióny

Suroviny

  • 240 g čerstvých vyloupaných krevetek
  • 200 g čerstvých oloupaných žampiónů
  • 100 g másla
  • 160 g zakysané šlehačky
  • 20 g čerstvého česneku
  • sůl a bílý mletý pepř
  • 8 ks opraných baby rajčat
  • salát Lolo Rosso na ozdobu
  • citrón a zelená kudrnka

Postup

Na pánvi rozkustíme máslo, přidáme krevetky a na plátky nakrájený česnek. Krátce restujeme a přihodíme na čtvrtky krájené žampióny. Zlehka podusíme a přidáme zakysanou šlehačku. Opatrně promícháme, dochutíme a podáváme.

Zdobíme listem salátu, baby rajčátkem, citrónem a zelenou kudrnkou.

Doporučená příloha

Jako přílohu doporučujeme jemné bílé pečivo nebo různě upravené brambory (gratinované brambory, bramborové placky apod.)

Recepty