Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Tygří krevety se sepiovými těstovinami a omáčkou pesto di bazilico

Tygří krevety se sepiovými těstovinami a omáčkou pesto di bazilico

Suroviny

  • 8 ks tygřích krevet
  • 100 g másla
  • 30 g česneku
  • 400 g sepiových těstovin
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl, bílý pepř mletý pepř, kudrnka
  • 2 svazky čerstvé bazalky nebo 100 g mražené (omáčka)
  • 100 g strohaného parmesánu (omáčka)
  • 150 g olivového oleje (omáčka)
  • 50 g česneku (omáčka)
  • 100 g piniových oříšků, můžeme nahradit mandlemi (omáčka)
  • 30 g aromat knorr (omáčka)

Postup

Těstoviny vložíme do vroucí vody, mírně osolíme a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vaříme tak, aby na zkusu byly mírně tuhé (al dente) cca 12 min. Na rozpušteném másle zpěníme česnek, přidáme krevety, osolíme, opepříme a opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty. Před koncem dopečení přidáme nasekanou kudrnku.

Do mixeru vložíme bazalku, parmesan, piniové oříšky a česnek. Za postupného přilévání olivového oleje mixujeme do hladka. Dochutíme aromatem a jestě trochu přemixujeme.

Horké těstoviny klademe na talíř, vkusně na ně upravíme krevety a pokapeme máslem z výpeku. Omáčku pesto nalijeme kolem těstovin ozdobíme kapií a ihned podáváme.

Recepty