Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Marinovaná kuřecí prsíčka s milánským rizotem

Marinovaná kuřecí prsíčka s milánským rizotem

Suroviny

  • 4 ks kuřecích prsíček (cca 600 g)
  • sůl, bílý mletý pepř
  • 4 polevkové lžíce sekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, bazalka)
  • 4 polevkové lžíce olivového oleje
  • 500 g rýže na rizoto
  • 4 polevkové lžíce olivového oleje
  • 1 l hovězího vývaru z morkových kostí
  • 3 dcl bílého vína
  • 3 dcl smetany
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 ks středně velkého lanýže
  • 100 g strohaného parmesánu

Postup

Kuřecí prsa lehce naklepeme tupou stranou nože, lehce opepříme (nejlepší je čerstvě mletý pepř z mlýnku), posypeme nasekanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme odležet alespoň jednu hodinu.

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný morek z kostí, rýži a orestujeme. Zalijeme částí vývaru a za stálého míchaní a přilévání zbylého vývaru dusíme do měkka. Když je rýže skoro měkká a vývar je odpařen přilijeme do rizota víno a smetanu a rizoto dovaříme. Musí nám tvořit lepivou kompaktní hmotu. Do hotového rizota vmícháme parmesán a nasekaného lanýže.

Olej z marinovaných prsíček rozpálíme na pánvi, přidáme prsíčka, osolíme a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Dvěma lžícemi tvoříme z hotového rizota noky (3ks na porci) a přidáme hotová naporcovaná prsíčka, přizdobíme polníčkem (druh salátu) a kolem dokola pokapeme olivovým olejem s orestovanými bylinkami

Recepty