Recepty » Hlavní jídla » Zvěřina » Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Suroviny

  • 1500 g kančí kýty
  • 30 g soli
  • mrkev, celer, petržel (3 x 100 g)
  • 100 g cibule
  • 50 g oleje
  • nové koření, bobkový list, celý pepř
  • 0,5 dcl octa
  • 100 g citronu
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g šípkové zavařeniny
  • 2 g mleté skořice
  • 50 g cukru
  • 1 dcl červeného vína

Postup

Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zastříkáme octem a na takto připraveném základu opečeme osolenou kýtu po obou stranách. Přidáme na plátky nakrájený citrón, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.

Měkkou kýtu vyjmeme, čťávu zhustíme světlou jíškou, přidáme šípkovou zavařeninu, skořici a cukr a za stálého míchání omáčku řádně provaříme. Dochutíme skořicí, citronovou šťávou a špetkou skořice. Na závěr přecedíme přes jemný cedník.

Doporučená příloha

Houskový knedlík, karlovarský knedlík nebo špekový knedlík.

Recepty