Recepty » Hlavní jídla » Zvěřina » Srnčí ragů na víně

Srnčí ragů na víně

Suroviny

  • 1500 g srnčí přední bez kosti
  • 100 g cibule
  • mrkev, celer, petržel (3 x 100 g)
  • 50 g oleje
  • 50 g cukru
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 40 g soli
  • nové koření, celý pepř, bobkový list
  • 0,5 dcl octa
  • 50 g citronu
  • 100 g švestkových povidel
  • 100 g brusinkového kompotu
  • 150 g perníku
  • 2,5 dcl červeného vína

Postup

Srnčí plec nebo krk vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji do zlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron, zvěřinu a pod poklicí dusíme do měkka.

Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a provaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník, ochutíme a na závěr přilijeme červené víno.

Doporučená příloha

Karlovarský knedlík, bramborové smažené krokety nebo bílé pečivo.

Recepty