Recepty » Předkrmy » Studené » Dobrá domácí vánočka

Dobrá domácí vánočka

Suroviny

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 300 g másla
  • 160 g pískového cukru
  • 50 g droždí
  • 6 vajec
  • 140 g sekaných mandlí
  • 140 g hrozinek
  • sůl, citronová kůra
  • mandle, mléko

Postup

Máslo rozmělníme v mouce, přidáme droždí, pět žloutků, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a tolik mléka, kolik budeme potřebovat k vypracování tuhého těsta.

Do vypracovaného těsta přidáme hrozinky a těsto necháme vykynout. Upleteme vánočku a opět necháme vykynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem, mandlemi a pečeme ve předem vyhřáté troubě při 180 stupních Celsia asi jednu hodinu.

Šťastné a veselé prožití Vánočních svátků Vám přejí zaměstnanci Cafe restaurantu Sconto.

Recepty