Recepty » Předkrmy » Studené » Carpacio z pravé svíčkové s hoblinkami parmesánu

Carpacio z pravé svíčkové s hoblinkami parmesánu

Suroviny

  • 200 g svíčkové
  • sůl, pepř drcený
  • olivový olej
  • 4 cl červeného vinného octa
  • šťáva ze čtvrtky citronu
  • salát lollo biondo
  • 100 g parmesanu
  • 100 g cherry tomatů
  • lžíce sekané kudrnky

Postup

Svíčkovou odblaníme, osolíme, posypeme drceným pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Dále pokapeme lžící olivového oleje a dobře promneme. Takto připravenou svíčkovou zabalíme do potravinářské folie, aby maso mělo tvar a dáme napůl zmrazit.

Maso se poté lépe krájí na tenké plátky (nejlépe se krájí na nářezovém stroji). Maso rozložíme na čtyři talíře, dostředu upravíme hlávkový salát biodo. Prošleháme si olivový olej spolu s vinným octem, solí, kudrnkou a tímto dresingem pokapeme připravéné carpacio. Navrch ozdobíme překrájenými cherry tomaty a posypeme hoblinkami parmesánu.

Podáváme s toustíky z bílé veky a sklenkou červeného vína.

Recepty