Recepty » Hlavní jídla » Vepřové maso » Vepřová panenka s drůbeží fáší a listovým špenátem pečená v listovém těstě

Vepřová panenka s drůbeží fáší a listovým špenátem pečená v listovém těstě

Suroviny

  • 2 celé panenky o váce cca 200 g
  • půl balíčku listového těsta
  • 200 g krůtího mletého masa
  • 150 g listového mrazeného špenátu
  • 100 ml šlehačky
  • 100 ml bílého vína
  • sůl, bílý mletý pepř
  • 1 ks vejce
  • 2 kávové lžičky pikantní kořenící směsi
  • olej

Postup

Panenku odblaníme, osolíme, okořeníme směsí a zprudka opečeme po všech stranách. Odložíme a necháme vystydnout. Krůtí maso smícháme s vejcem, bílým pepřem, osolíme a přidáme šlehačku. Je-li fáš příliš řídká přidáme trochu strouhanky. Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly a rozválíme na tenké placky. Maso také rozdělíme na stejné díly. Jednu část dílu rozprostřeme na připravené těsto, poté na ně položíme vychladlou osušenou panenku. Na panenku navršíme polovinu vyždímaného listového špenátu a překryjeme druhou dávkou masa. Maso dobře obalíme kolem panenky a nakonec zabalíme do těsta. Stejně postupujeme i s panenkou druhou. Připravenou panenku klademe na olejem pomazaný plech a pečeme až je povrch listového těsta do červena. Panenku podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem. Jako omáčku volíme některý druh jemné bylinkové omáčky, například bazalkovou.

Recepty