Recepty » Deserty » Sorbet z izraelských limetek s omáčkou z lesních plodů

Sorbet z izraelských limetek s omáčkou z lesních plodů

Suroviny

  • 1 kg limetek
  • 1 kg cukr krupice
  • 200 g mraženého lesního ovoce
  • 1 polévkovou lžíci škrobu
  • 1 dcl vody

Postup

Limetky opereme a zbavíme kůry. Nakrájíme na malé kousky, svaříme společně s cukrem a důkladně rozmixujeme. Hotovou vychlazenou dřeň nalijeme do zmrzlinového stroje a vymícháme limetkový sorbet. Vymíchání sorbetu závisí na konzistenci vody a cukru. Pokud je cukernatost příliš vysoká, nebude nám sorbet dobře tuhnout. Zbylou kůru asi ze dvou limetek nakrájíme na drobné proužky a použijeme na ozdobu.

Omáčku z lesních plodů připravíme rozvařením lesního ovoce, trochou vody a cukru. Plody rozmixujeme a zahustíme lehce škrobem. Omáčku přepasírujeme a necháme vychladnout.

Omáčku nalejeme opatrně do středu talíře nebo šampusové sklenice, vložíme jednu kuličku limetkového sorbetu a zdobíme připravenou nakrájenou kůrou.

Recepty