Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Kuřecí prsíčka protýkaná čerstvým chřestem

Kuřecí prsíčka protýkaná čerstvým chřestem

Suroviny

  • 4 ks kuřecích prsíček (cca 600 g)
  • 12 tyčinek čerstvého chřestu (cca 300 g)
  • sůl, bílý mletý pepř
  • 2 polévkové lžíce sekaných čerstvých bylinek
  • 50 g másla
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g šlehačky 33%

Postup

Chřest opatrně oloupeme. Začneme asi 2 cm pod hlavičkou směrem dolů, konce zařízneme asi tak 0,5 cm. Ve vroucí osolené vodě s troškou cukru chřest asi 3 min povaříme, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě.

Osolená kuřecí prsíčka napříč protkneme na třech místech chřestem tak, aby nám koukali hlavičky asi 2 cm. Ostatní chřest odřízneme a nakrájíme na půl centimetrové kousky.

Prsíčka opepříme bílým pepřem a opékáme na každé straně cca 4 minuty. Takto připravená odložíme a uchováme v teple. Do výpeku po prsíčkách vložíme máslo a nakrájený chřest, orestujeme, zalijeme šlehačkou a necháme zahoustnout. Nakonec vmícháme nasekané bylinky.

Vzniklou omáčku rozdělíme na talíře, trochu si necháme na přelití prsíček. Prsíčka klademe na připravenou omáčku a lžící omáčky z malé části přelijeme, zdobíme kytičkou bylinek.

Vhodnou přílohou k tomuto jemnému pokrmu může být vařený nový brambor nebo těstoviny (tagliatelle).

Doplňte toto jídlo o dobré víno, které podpoří váš chuťový zážitek. Doporučujeme Chardonay barrique, pozdní sběr 2001 Dobrá vinice nebo chcete-li víno zahraniční provenience tak tedy Chardonay 2001 vinařství Whistler, Austrálie.

Recepty