Recepty » Hlavní jídla » Zeleninová » Letní salát s bylinkovou brynzou

Letní salát s bylinkovou brynzou

Suroviny

  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1/2 hlávky salátu lolo roso
  • 1/2 hlávky salátu lolo biondo
  • 4 salátové listy italského salátu radichio
  • 4 salátové listy frisé salátu
  • 1/2 salátové okurky
  • 12 ks baby rajčátek
  • 280 gr slovenského sýru brynza
  • čerstvá bazalka
  • 150 ml panenského olivového oleje
  • 100 ml italského octa balsamica
  • sůl
  • 1/2 medového melounu

Postup

Zeleninu a salátové listy důkladně opereme, osušíme, natrháme a nazdobíme na velké talíře. Meloun zbavený jader rozkrájíme na 4 stejné díly a seřízneme nožem od slupky. Z brynzy tvarujeme malé kostičky, které obalíme v nasekané bazalce a olivovém oleji. Kostičky sýra spolu splátkem melounu položíme zlehka na připravený salát. Zdobíme okurkou, baby rajčaty. Zálivku na tento letní salát připravíme velice lehce, a to tak, že smícháme olivový olej s balsamico octem a trošku osolíme.

Podávat doporučujeme s tousty z bílého chleba. Sklenka bílého chardonay 2002 LLAVER Eduardo Félix Argentina se velmi dobře snoubí.

Recepty