Recepty » Hlavní jídla » Vepřové maso » Grilované kebapčety

Grilované kebapčety

Suroviny

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 ks žemle
  • 2 vajce
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžičky vegety
  • 1 lžička čubrici (bulharská kořenící směs)
  • 1 lžíce nadrobno sekané cibulky
  • sůl, mletý pepř, mléko, olivový olej

Postup

Žemli namočíme do mléka, poté dobře vyždímeme a přidáme k masu spolu s vejci a kořením. Dobře promícháme a propracujeme. Přidáme cibuli, pár kapek olivového oleje a dosolíme (hlavně s citem, neboť vegeta obsahuje sůl).

Maso necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

Z připravené hmoty tvoříme placičky nebo šištičky a klademe na středně rozpálený rošt a pečeme do zlatohnědé barvy. Dřevěné uhlí dodá pokrmu neopakovatelnou chuť.

Podáváme s bílým pečivem a zeleninovými saláty.

Recepty