Recepty » Hlavní jídla » Zeleninová » Curry květák s tymiánem

Curry květák s tymiánem

Suroviny

  • 1 středně velká hlávka květáku
  • 2 malé cibulky
  • 1 kávová lžička kari koření
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl, aromat knorr
  • pro masožravce - 150 g americké slaniny (american bacon)
  • pro vegetariány - slaninu nepoužíváme

Postup

Květák rozebereme na růžičky, olej rozpálíme a květák zprudka opečeme. Přidáme cibulku nakrájenou najemno, americkou salninu, kari, osolíme a přidáme tymián v celku. Podlijeme asi decinkou vody a podusíme. Nakonec dochutíme aromatem.

Podáváme jako samostátný pokrm s novými brambůrkami a můžeme přelít sýrovou omáčkou, nebo podáváme jako báječnou přílohu k masům nebo rybám

Recepty