Recepty » Hlavní jídla » Zvěřina » Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou

Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou

Suroviny

  • 4 ks zaječích stehýnek
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 2 snítka čerstvého tymiánu
  • 60 g uzené slaniny
  • 2 lžíce mouky
  • 1,5 dcl červeného vína
  • 1,5 dcl bílého jogurtu
  • 1,5 dcl zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 ks pomeranče
  • sůl, pepř

Postup

Polovinou slaniny prošpikujeme zaječí stahýnka, osolíme a opepříme. Druhou polovinu slaniny pokrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpustíme. Stehýnka zprutka po obou stranách opečeme, zalijeme vínem, přidáme tymián a dusíme asi při 170 stupních Celsia 1,5 hodiny do měkka. Z vydušené šťávy, hořčice, zakysané smetany, jogurtu a borůvek připravíme omáčku, kterou lehce dochutíme pomerančovou šťávou.

Doporučená příloha

Všechny úpravy brambor, divoká rýže nebo polenta.

Recepty