Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Bažantí prsíčka nadívaná sušenou švestkou marinovanou v armanacu na zeleninovém kuskusu s pečenými fíky

Bažantí prsíčka nadívaná sušenou švestkou marinovanou v armanacu na zeleninovém kuskusu s pečenými fíky

Suroviny

  • 4 bažantí prsíčka
  • 8 sušených švestek
  • armanac nebo brendy
  • 250 g kuskusu
  • 4 čerstvé fíky
  • 100 g másla
  • 1 malá mrkev
  • 1 malá cukína
  • 1 malá ředkev

Postup

Sušené švestky namočíme den předem do armanacu nebo brendy. Bažantí prsíčka protkneme podélně marinovanou švestkou, osolíme a opepříme. Pečeme na pánvi po obou stranách do růžova. Kuskus nasypeme do vroucí vody, uvaříme do měkka a pak scedíme. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo vykrájíme vykrajovátkem malé kuličky. Orestujeme na másle a přidáme vařený kuskus. Můžeme lehce podlít kuřecím vývarem a trochou bílého vína. Dle chuti dosolíme. Fíky rozpůlíme a opečeme na másle s trochou cukru. Po dobu pečení přeléváme máslem z pánve.

Kuskus dáme do středu talíře. Na něj položíme na šikmo překrojená do růžova opečená bažantí prsíčka. Fíky položíme po jednom kusu z každé strany. Dobrou chuť.

Recepty