Recepty » Polévky » Studené » Gaspacho (čti: gaspačo)

Gaspacho (čti: gaspačo)

Suroviny

  • 450 g zralejších rajčat
  • 1 ks malé cibulky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 salátové okurky
  • 400 g kvalitního rajčatového protlaku
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl, mletý pepř
  • citronová šťáva

Postup

Rajčata lehce nařízneme a povaříme asi 20 až 30 vteřin ve vroucí vodě, rychle je schladíme a oloupeme. Spolu s paprikou, okurkou, česnekem, protlakem, cibulkou a vinným octem vložíme do mixeru a vymixujeme do hladka. Dochutíme solí, pepřem a dobře vychladíme.

Hotovou vychlazenou polévku rozdělíme na talíře, pokapeme olivovým olejem.

Vhodným doplňkem polévky jsou nudličky parmské šunky a chlebové krutonky.

Recepty