Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Prsíčka z divoké kachny pečená do růžova se sušenými švestkami marinovanými v brendy, pečenými ve špekovém mantlu s lahůdkovou cibulkou a šípkovou omáčkou

Prsíčka z divoké kachny pečená do růžova se sušenými švestkami marinovanými v brendy, pečenými ve špekovém mantlu s lahůdkovou cibulkou a šípkovou omáčkou

Suroviny

  • 4 kusy prsíček z divoké kachny
  • sůl, čerstvý tymián
  • olivový olej
  • 8 ks sušených švestek bez pecky
  • 1,5 dcl brendy
  • 8 plátků libové anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 lžíce šípkové zavařeniny
  • 8 ks lahůdkových cibulek

Postup

Prsíčka vykostíme, potřeme olejem, proložíme tymiánem a necháme odležet. Švestky zalijeme brendy a asi 1 hodinu marinujeme. Cibuli nakrájíme, orestujeme na olivovém oleji, přidáme kosti z prsíček a ještě asi 3 minuty restujeme. Přilijeme červené víno a brendy ze švestek, osolíme a necháme pomalu táhnout až se nám obsah tekutiny svaří na třetinu. Poté přecedíme přes hustý cedník, přidáme šípkovou zavařeninu a svaříme dohusta.

Okapané švestky zabalíme do plátků slaniny. Prsíčka opékáme na olivovém oleji asi 3 minuty po každé straně, přidáme švestky ve slanině a pouze světlejší části cibulek a opečeme.

Prsíčka klademe na talíř, navrch dáme po dvou opečených švestkách a cibulky. Omáčku nalijeme kolem pokrmu a podáváme.

Vhodnou přílohou může být dobré rizoto s parmesanem nebo bramborovo-celerové pyré. Zkuste se sklenkou Chateauneuf du Pape, Chateau Beaucastel 1999.

Recepty