Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Smažený vánoční kapr tak trochu jinak

Smažený vánoční kapr tak trochu jinak

Suroviny

  • 4 tenčí podkovy z kapra
  • 1 l mléka
  • sůl, česnek
  • francouzská hořčice dijon
  • vejce, strouhanka, hladká mouka
  • citron
  • olej na smažení

Postup

Podkovy z kapra vložíme do vhodné nádoby a zalijeme mlékem. Necháme do druhého dne odležet, poté je vyjmeme a osolíme. Dále pokapeme citronovou šťávou, potřeme česnekem a hořčicí a necháme cca 2 hodiny odležet. Kapra obalíme v trojobalu a v dostatečném množství oleje pomalu smažíme do zlatova.

Podáváme s bramborovým salátem, do kterého jsme místo majonézy dali bílý jogurt.

Šťastné a veselé vánoce a pozor na kostičky v krku!

Recepty