Recepty » Hlavní jídla » Zeleninová » Zapékané jarní kopřivy s žampiony

Zapékané jarní kopřivy s žampiony

Suroviny

  • 40 g másla
  • 2 jemně nakrájené šalotky
  • 2 stroužky česneku jemně posekaného
  • 150 g čerstvých nakrájených žampionů
  • 200 g mladých kopřivových lístků
  • 120 g špenátových listů bez stonku
  • 2 vejce
  • 1 dcl mléka
  • sůl a pepř
  • 4 polévkové lžíce parmazánu

Postup

Máslo rozpustíme na pánvi. Šalotku orestujeme lehce do sklovata. Přidáme žampiony, česnek a podusíme 5 minut. Kopřivy a špenát spaříme horkou vodou a rychle schladíme ve studené vodě. Necháme vykapat. Společně promícháme s připravenými žampiony a stáhneme z tepla.

Smetanu, vejce, mléko společně rozšleháme, osolíme, opepříme a smícháme s připravenou směsí. Takto připravenou směs dáme do máslem vymazané gratinovací misky, posypeme parmazánem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Zapékáme asi tak 15 minut.

Recepty