Recepty » Hlavní jídla » Zeleninová » Zapečené topinambory se šunkou a smetanou

Zapečené topinambory se šunkou a smetanou

Suroviny

  • 800 g topinambur
  • 200 g šunky
  • 4 dcl šlehačky
  • 3 polévkové lžíce sekané kudrnky
  • aromat Knorr
  • sůl

Postup

Oloupané topinambury nakrájíme na robotu na tenké plátky. Jemně osolíme, přidáme aromat (pozor, obsahuje sůl), sekanou kudrnku, na nudličky nakrájenou šunku a zalijeme šlehačkou. Dobře promícháme tak, aby šlehačka byla pokud možno obalena na každém plátku topinambury. Připravenou směs vložíme do zapékací nádoby ve vrstvě ne vyšší než 3 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 stupňů Celsia asi 1 hodinu. Před dopečením zvýšíme teplotu aby povrch zezlátl. Podáváme jako samostatný pokrm nejlépe doplněný zeleninovým salátem nebo jako přílohu k minutkovým masům a rybám.

Recepty