Recepty » Polévky » Teplé » Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem

Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem

Suroviny

  • 500 g chřest bílý
  • 50 g másla
  • 200 ml šlehačky
  • 1 citrón
  • 1 kávová lžička lanýžového oleje
  • sůl
  • cukr

Postup

Chřest oloupeme a asi 1 cm od konce odřízneme. Půl litru vody přivedeme do varu, osolíme a lehce osladíme. Do vody vložíme chřest s plátkem citrónu a vaříme do měka. Ušleháme si polovinu šlehačky. Chřest vyjmeme a oddělíme asi čtyř centimetrové špičky. Zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme zpět s druhou polovinou šlehačky. Plátek citrónu vyjmeme. Vše lehce povaříme rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme solí. Máslo nakrájíme na malé kostičky a důkladně zamixujeme do polévky.

Podáváme v šálku na capuccino. Zdobíme dvěma chřestovými špičkami, lžičkou ušlehané šlehačky a to vše pokapeme lanýžovým olejíčkem. K polévce můžeme servírovat sýrovou tyčinku.

Recepty