Recepty » Deserty » Cheesecake se sušenkami a celerem

Cheesecake se sušenkami a celerem

Suroviny

  • 100 g sušenek
  • 1 rapíkatý celer
  • 50 g ořechových jader (vlašských)
  • 60 g čersrvého kozího sýra (tvarohu)
  • 200 g roquefortu
  • 4 plátky želatiny (4 x 2 g)
  • 150 cl smetany
  • 80 g másla + na vymazání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svažek pažitky nebo kopru
  • Sůl, pepř

Postup

Formu na koláč vyložíme omaštěným pečícím papírem. Rozmixejeme sušenky s 80 g změklého másla, abychom získali těsto. Rozprostřeme jej na dno formy a dáme na 20 minut do ledničky.

Oříšky několik minut opražíme na pánvi a necháme vychladnout na savém papíře. Želatinu namočíme do studené vody a jemné vyždímáme. V malém kastrůlku ohřejeme smetanu a zamícháme, aby se rozpustila želatina. Necháme vychladnout.

Podélně rozřízneme celer a stonky rozkrájíme, vložíme je společně se sýry a s ořechy (několik si necháme na ozdobu) do mixéru, osolíme, opepříme a postupně krátce mixujeme dokud nezískáme hladkou hmotu. Přidáme smetanu s želatinou a ještě krátce pomixujeme.

Hmotu přelijeme do formy a stěrkou urovnáme. Necháme v chladu min. 4 hodiny.

Vyjmeme z formy, odstraníme papír a posypeme pařítkou nebo koprem. Ozdobíme celerovými listy a ořechy, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Recepty