Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Kuře na citrónu

Kuře na citrónu

Suroviny

  • 1 větší kuře rozporcované
  • 4 citróny konfitovaný v soli
  • 250 g zelených nebo fialových oliv
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 hezká rajčata
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 4 pestíky šafránu
  • 1 svazek coriandru
  • 15 cl olivového oleje (na marinádu)
  • 1 lžíce kurkumy (na marinádu)
  • 1 lžička pálivé papriky (na marinádu)
  • Špetka cayenské papriky (na marinádu)
  • Špetka soli (na marinádu)

Postup

12 hodin předem smícháme ingredience na marinádu a dáme marinovat kousky kuřete.

Oloupeme cibili a česnek, rajčata pokrájíme na čtvrtiny. Oloupeme zázvor. Pokud máme zelené olivy, necháme je vybělit na 5 minut v horké vodě.

V hrnci, který můžeme použít i do trouby osmahneme kuře na oleji z marinády. Vyjmeme a dáme stranou. Místo toho necháme v hrnci asi 10 minut povřit cibuli, česnek, rajčata, zázvor a šafrán.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Do hrnce vrátíme kuře, přidáme olivy a rozpůlené citrony. Prikryjeme a necháme asi 30 minut péct. Přidáme koriandr a pečeme ještě 10 min. Před podáváním vyjmeme koriandr a zázvor.

Recepty