Recepty » Hlavní jídla » Hovězí maso » Tatarský steak

Tatarský steak

Suroviny

  • 700 g falešné svíčkové nebo rumpsteak z hovězího
  • 2 žloutky z čestvých vajec
  • 6 malých nakládaných okurek
  • 1 lžička kapar
  • 8 malých bílých cibulek
  • 8 stonků petržele
  • 1,5 dl arašídového oleje
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce Worcesterové omáčky
  • 4 lžíčky dijonské hořčice
  • Tabasco
  • Sůl, pepř

Postup

Pomocí velmi ostrého nože nakríjíme maso na plátky, poté plátky nakrájíme v opačném směru a operaci opakujeme tak, abychom získali stejnoměrně nasekané maso. Dáme do chladu.

Oloupeme cibule, nasekáme společně s okurkami s petrželkou. Smícháme s kapary.

Do mísy dáme žloutky, hořčici, sůl a papř. Přilijeme olej a šleháme jako bychom chtěli získat majonézu. Přidáme nakrájenou zeleninu, trochu kapek tabaska, kečup, worcester a maso. Vše jemně promícháme a opět vložíme do chladu.

Těsně před podáváním naaranžujte maso na talíř a podávejte vychlazené.

Recepty